Konobar

Opis zanimanja:

  • upoznati opasnosti na radu,propise o radu na siguran način,racionalno upotrebljavati materijale i energiju,  znati čitati i primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremom koju koristi konobar,
  • planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do posluživanja korisnika usluge uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika
  • razviti i primjenjivati osobine konobara
  • spoznati psihološki pristup i primjenjivati pravila osobne higijene te poslovnu komunikaciju uvažavajući ljudske različitosti
  • upoznati opremu ugostiteljskih radnji ,        dužnosti konobara na radnom mjestu i kompetencije rukovodnog osoblja
  • znati prepoznati psihologiju gosta i njegove potrebe i želje, uvježbati evropski pristup prijemu i ispraćaju gostiju, upoznati i znati primijeniti ponudu jela i pića i radnu dokumentaciju (jelovnik, vinska karta, barska karta, cjenik)
  • naučiti pripremne radove u ugostiteljskim objektima,  uvježbati postav stola za dnevne obroke i njihovo posluživanje ,  upoznati običaje pojedinih naroda kod konzumiranja jela,znati primijeniti različite tehnike i načine posluživanja i načine naplaćivanja

Uvjet za upis:

  • završena osnovna škola, minimalno 15 godina starosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *