upoznati opasnosti na radu,propise o radu na siguran način,racionalno upotrebljavati materijale i energiju, znati čitati i primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremom koju koristi konobar,
planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do posluživanja korisnika usluge uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika
razviti i primjenjivati osobine konobara
spoznati psihološki pristup i primjenjivati pravila osobne higijene te poslovnu komunikaciju uvažavajući ljudske različitosti
upoznati opremu ugostiteljskih radnji , dužnosti konobara na radnom mjestu i kompetencije rukovodnog osoblja
znati prepoznati psihologiju gosta i njegove potrebe i želje, uvježbati evropski pristup prijemu i ispraćaju gostiju, upoznati i znati primijeniti ponudu jela i pića i radnu dokumentaciju (jelovnik, vinska karta, barska karta, cjenik)
naučiti pripremne radove u ugostiteljskim objektima, uvježbati postav stola za dnevne obroke i njihovo posluživanje , upoznati običaje pojedinih naroda kod konzumiranja jela,znati primijeniti različite tehnike i načine posluživanja i načine naplaćivanja
Uvjet za upis:
završena osnovna škola, minimalno 15 godina starosti