U sklopu projekta „SEZ – Suradnjom u edukaciji do zapošljavanja“ – HR.3.1.19-0072, POU Libar, Slavonski Brod provodi pilotiranje programa usavršavanja odraslih osoba za zanimanje SPECIJALIST TIG-ZAVARIVANJA, te objavljuje upis za pohađanje programa usavršavanja.

Program usavršavanja provodit će se u trajanju od 60 sati teoretske nastave i 548 sati u vježbaoni, te 42 sata prakse (7 dana) kod poslodavca u realnim uvjetima. Polaznicima će po završetku programa usavršavanja u sklopu ovog projekta biti omogućen i izlazak na ispit/ testiranje za zavarivača (atest). Polaznici koji uspješno savladaju program usavršavanja steći će potrebno Uvjerenje o završenom programu usavršavanja.

Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Upisuje se 15 polaznika u Slavonskom Brodu. Odluku u konačnom odabiru polaznika donosi ravnatelj ustanove POU Libar.

Školarina za polaznike, kao i trošak liječničkog pregleda i testiranja po završetku programa osposobljavanja (atesta) u cijelosti se financira iz EU sredstava.

Kandidati moraju zadovoljavati sljedeće uvjete:

  • Biti nezaposleni
  • Imati završenu najmanje srednju školu tehničkog smjera (3-godišnju ili 4-godišnju)
  • Biti zdravstveno sposobni za obavljanje poslova zavarivanja (liječnički pregled biti će organiziran po odabiru uže skupine polaznika)
  • Biti motivirani za sudjelovanje u cjelokupnom programu usavršavanja (okvirno od 16. svibnja 2016. do 31.listopada 2016.)

Zamolbe sa životopisom, motivacijskim pismom i dokazom o stečenoj stručnoj spremi, dostaviti do 21.04.2016. poštom na adresu:

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE „LIBAR“

Nikole Zrinskog 28

Slavonski Brod

Dodatne informacije na telefon: 035/443-009 ili na e-mail: info@pou-libar.hr

Odabrani polaznici biti će pozvani na dodatni informativni razgovor, radi uže selekcije putem Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje.

U Slavonskom Brodu 11.04.2016.

RAVNATELJ:

Sanja Čop

Leave a comment