U sklopu projekta “The job of my life” koji je dijelom programa Mobi Pro – EU, posebnog programa za potporu profesionalnoj mobilnosti mladih zainteresiranih za obrazovanje i nezaposlenog mladog kvalificiranog kadra iz Europe, Učilište Libar je provelo školu stranog jezika u kojoj su polaznici učili njemački jezik u trajanju od 280 sati.

Dualno obrazovanje je uspješan model, široko razgranat i orjentiran prema zahtjevima prakse. Pruža zanimljive profesionalne perspektive. U dualnom sustavu obrazovanja učenici na praktičnoj nastavi igraju dvostruku ulogu – istovremeno su učenici i zaposlenici. Na praksi izučavaju zanimanje tako što sudjeluju u radu prema uputama iskusnih kolega. Jedan ili dva dana u tjednu pohađaju strukovnu školu gdje uče teorijsku osnovu zanimanja. Nastavni sadržaj se sastoji od općih predmeta, kao i predmeta prilagođenih zanimanju.

Polaznici po završetku tečaja njemačkog jezika odlaze u Njemačku, gdje imaju osiguran smještaj, putne troškove i nastavak školovanja. Tečaj njemačkog jezika je vodila Julka Baličević, a naše polaznike – Fabijana, Daniela, Kristijana, Brunu, Maju i Anu već čeka posao i nova budućnost u Njemačkoj.

Leave a comment